БЛОГ / Який в тебе контейнер?

Який в тебе контейнер?

Ситуація останнього року дала змогу кожному з нас побачити розмір та ємність свого емоційного контейнера. Гадаю, ви помітили що люди дуже відрізняються одне від одного своєю поведінкою та реакціями на сьогоднішні події. Хтось більш стійкий, спокійний, врівноваженний, а хтось зовсім "не при собі". Хтось тримає розпорядок дня та допомогає іншім, а хтось не в змозі навіть себе зібрати до купи. Більшою мірою ця різниця залежить від вміння, яке називається контейнуванням.  

  • КОНТЕЙНУВАННЯ – це внутрішня здатність бути якісно присутнім і при цьому витримувати власні емоції та переживання іншої людини.

Тобто наявність навички не ховатися від реальності, а мати з нею справу. Не відвантажувати свої проблеми на плечі інших, а вирішувати їх. Не заперечувати такі "негативні" емоції як гнів, відчай, агресія тощо, а проживати їх. Давати собі можливість рухатись далі, а не робити з себе "консерву" зі страхами та постійним відчуттям провини.

Треба зауважити, що більшість людей неспроможна контейнувати увесь жах, який відбувається з нами зараз. Когось життя раніше випробовувало труднощами, а когось — ні. Хтось вже має імунітет до "сюрпризів" долі і херачить на повну як і раніше, а хтось "у доміку", тому що вперше зіткнувся із важким для себе досвідом.

А хтось взагалі народився творчою людиною з підвищенною чутливістю до прекрасного, але ж і до жахливого також. Цунамі у контейнері цих творчих особистостей може вщент знищити їх внутрішній світ. Тому їм обов'язково треба знайти вихід для емоцій та трансформувати їх у дії чи форми мистецтва.

  • Саморефлексія, самокерування, самопоміч — це те, що рятує психіку. І це контейнування своїми силами.
  • Взаємопоміч, поміч психолога, психотерапевта, лікаря — це контейнування за допомогою іншої людини. І це те, за чим треба звертатися, якщо не можеш допомогти собі сам.

Є люди в яких дуже багато енергії, такі собі великі повербанки, а є люди менш енергійні — маленьки повербанки. Так і з контейнерами. В когось ємність контейнеру з величезну фуру, а в когось — з коробку сірників. А який розмір у вас? Спробуйте виміряти його та займіться нарешті своїм психічним та фізичним здоров'ям. Не зволікайте, контейнер не гумовий.

Авторка: Таїсія Мешкурова Grow Group Сonsulting. Першоджерело https://grow-group.com.ua/Posts

Блог


Вплив війни на психіку людини

Лікування птср

Який в тебе контейнер?

Где брать энергию?

Как написать хороший текст

Карьерный путь

Дневник саморазвития

Много дел - мало сил

Окружение человека

Причина и следствие

Критика и похвала

Счастье каждый день

Коучинговые вопросы

Как не обижаться

Гормоны счастья

Вы кинестетик?

Решение принято

Потребности клиентов

В чем предназначение человека?

Техника STAR. Проведение собеседования

Каким будет будущее?

Как уволить сотрудника?

Мысли материальны

Как сказать нет

Как успеть всё

Удержание клиентов

Приемы закрытия сделки

Работа с возражениями

Мотивы покупателя

Техника ведения переговоров

Технологии проведения собеседования

Определение мотивации сотрудников. Модель GoMAD

Инструменты мотивации персонала

Исполнение желаний

Стереотипное мышление

Целеполагание

Случайности не случайны

Шестое чувство